Toate femeile vor să arate tinere. Când a apărut operația plastică, mulți, fără să ezite măcar, au mers la operație. În prezent, a apărut întinerirea fracționată cu laser, care nu necesită să treci sub cuțitul chirurgului. Este sigur și eficient. Multe vedete de la Hollywood au folosit deja întinerirea pielii cu laser și au fost mulțumite pentru că le transformă perfect fața. Procedura se desfășoară folosind o rețea laser și este ieftină, așa că nu trebuie să câștigi mult pentru a-ți permite o astfel de transformare. În acest articol vă vom spune despre mecanismul de acțiune și efectele întineririi cu laser, astfel încât să nu aveți griji.
Ce este întinerirea pielii cu laser
Îmbătrânirea afectează toate organele și țesuturile interne ale omului, iar până acum acest proces, din păcate, nu poate fi oprit. În plus, țesuturile faciale sunt afectate nu numai de mediu, ci și de expresiile faciale, precum și de funcțiile articulatorii și de mestecat. Din acest motiv, țesuturile faciale sunt foarte vulnerabile.
Dacă ridurile faciale sunt vizibile chiar și într-o poziție statică a feței, acesta este principalul semn al îmbătrânirii pielii. De asemenea, țesuturile moi sunt deformate, apar vene de păianjen, neoplasme și pete de vârstă, iar configurația feței și a gâtului se modifică.
Odată cu vârsta, cadrul de colagen al pielii slăbește, astfel încât țesuturile se lasă și trăsăturile faciale se schimbă uneori dincolo de recunoaștere. Din acest punct de vedere, ridurile nu sunt cea mai gravă problemă „legată de vârstă". Tinerii au suficient colagen în piele, astfel încât țesuturile feței și corpului rezistă cu succes la ptoză.
Dar, în timp, fibrele de colagen sunt slab produse, motiv pentru care pielea se lasă, apar „fălci" sub obraji, pungi sub ochi, ovalul feței devine neclar, colțurile ochilor și buzele se lasă în jos, un dublu. bărbia este vizibilă etc.
Doar un chirurg vă poate ajuta să scăpați de bărbia, obrajii și pleoapele căzute. Este mai bine să vă gândiți la această problemă în avans și să profitați de întinerirea pielii cu laser înainte de a fi prea târziu.
Una dintre cele mai eficiente metode de a combate vârsta este liftingul. Astăzi există destul de multe metode de a face un lifting facial fără intervenția unui chirurg, dar cele mai multe dintre ele sunt nesigure sau nu sunt la fel de eficiente ca întinerirea cu laser.
Când un client dorește să obțină un rezultat rapid, merge la clinică pentru o procedură de strângere a pielii, dar în final apare un efect foarte nefavorabil care contribuie la îmbătrânirea prematură. Există tehnologii non-invazive pentru a scăpa de pielea lăsată. Fiecare metodă are avantaje și dezavantaje, dar întinerirea facială fracționată este cea mai potrivită opțiune pentru majoritatea clienților deoarece produce rezultatele dorite fără intervenție chirurgicală.
Peeling-ul chimic profund și dermabraziunea pot fi considerate metode de întinerire neîntregul relevante, deși recent au fost foarte populare. Tehnologia laser este modernă și sigură. Nu există risc de infecție pentru pacient, iar specialistul poate controla cu exactitate profunzimea expunerii la laser și uniformitatea acesteia. Acestea sunt avantaje foarte importante.
Să ne dăm seama cum acționează radiația laser asupra pielii umane. Radiațiile afectează țesutul biologic. Cromoforii absorb lumina într-un interval specific de lungimi de undă. Structurile pielii sunt 90% apă. Pentru apă, intervalul de lungimi de undă este spectrul infraroșu, pentru hemoglobină - verde, pentru păr și piele melanina - roșu. Cromoforii absorb radiația laser, în urma căreia energia luminoasă este transformată în căldură în zona care conține substanța.
Merită menționat liftingul cu radiofrecvență, care era folosit anterior pentru întinerirea pielii. Nu a adus rezultatul așteptat și, în plus, era nesigur. Exista riscul de atrofie a grăsimii subcutanate și multe alte probleme. Întinerirea cu laser a pielii este o opțiune ideală pentru pacienți; energia sa pătrunde în piele.
Care este efectul întineririi pielii cu laser
Dacă încă ți-e frică de ceva și nu îndrăznești să suferi de întinerire facială fracționată, citește recenziile pacienților care au trecut deja prin asta. Vei vedea admirație și bucurie din rezultatul obținut. Poate că acest lucru vă va încuraja să faceți o întâlnire cu un maestru. Procedura este aproape nedureroasă, nu necesită mult timp și nu necesită reabilitare pe termen lung sau intervenție chirurgicală. Următoarele sunt efectele întineririi cu laser:
Scapa de cicatrici, vene de paianjen, vergeturi si pigmentare de pe fata;
Îngustarea porilor;
Pielea va deveni mai fermă și mai elastică. Acest lucru este posibil datorită faptului că în timpul procedurii colagenul și elastina sunt sintetizate în celulele pielii sub influența radiațiilor laser;
Reducerea ridurilor;
Îndepărtarea picioarelor de cioara;
Ten îmbunătățit;
Aspectul unui contur facial mai clar.
La o săptămână după ședință, rezultatul va fi deja evident. Dar trebuie remediat, așa că vor fi necesare mai multe proceduri. Consultați-vă cu un specialist în întinerire cu laser despre cât de des ar trebui să vizitați clinica.
Dacă nu vă place reflectarea în oglindă, luați decizia corectă contactând un specialist în întinerire facială cu laser. Aflați din nou de la el despre această procedură și consultați-vă despre contraindicații. Nu vei regreta că ai folosit un serviciu care a dat ceasul înapoi pentru pielea ta.
Întinerirea facială cu laser: fotografii înainte și după
Ce este întinerirea pielii faciale cu laser?
În funcție de cât de adânc pătrunde fasciculul laser în piele, mecanismul de acțiune se schimbă. Clientul poate alege pentru el însuși cea mai potrivită metodă de întinerire facială cu laser.
Întinerire cu laser ablativ
Micro zonele pielii sunt îndepărtate cu ajutorul unui laser. Acele zone care au fost deteriorate se micșorează în timpul vindecării. Dupa prima sedinta vei observa un rezultat uimitor.
Întinerire cu laser non-ablativă
Când microzonele sunt deteriorate, colagenul și elastina sunt reînnoite în piele. Raza laser pătrunde adânc în pielea pacientului, astfel încât straturile exterioare nu vor fi deteriorate; reînnoirea colagenului are loc în straturile mai profunde. Procesul durează mai mult decât în cazul întineririi cu laser ablativ.
Cea mai bună opțiune este o combinație de diferite tipuri de întinerire cu laser, deoarece în acest caz, celulele sunt reînnoite atât pe suprafața pielii, cât și în straturile mai profunde. Dar ar trebui să consultați totuși un specialist.
Ce alte tipuri de întinerire cu laser există?
Există mai multe tipuri de peeling cu laser:
- Suprafaţă. Această metodă este destinată tratării stratului superior deformat al pielii, adicăepidermă.
Acest peeling vă permite să îndepărtați rapid petele de vârstă și să faceți pielea neuniformă netedă.
Peelingul superficial este potrivit pentru buze, decolteu, gât și în jurul ochilor, ceea ce înseamnă că poate fi de încredere pe cele mai sensibile zone.
Astfel de proceduri includ majoritatea tipurilor de întinerire fracționată a feței și toate tipurile de refacere a pielii cu laser.
Rețineți că, după peelingul superficial, refacerea completă a pielii va avea loc numai după una sau două săptămâni, deoarece astfel de proceduri lezează epiderma.
- Median. Acest tip de peeling este potrivit pentru cei care doresc să scape de celulele moarte din stratul bazal (cel mai de jos) al epidermei.
Peelingul mediu ajută la netezirea ridurilor de diferite adâncimi, precum și a cicatricilor cheloide și a vergeturilor. În plus, ameliorează pacientul de veruci, cicatrici superficiale care sunt rezultatul acneei, papiloame, uniformizează tenul, eliminând petele de vârstă. Peelingul mediu afectează zonele cu probleme de pe gât, față, decolteu și mâini.
Pielea este iradiată cu o grilă frecventă de fascicule de la diferite tipuri de lasere, inclusiv lasere cu neodim, erbiu și CO2. Această metodă se numește fracțional. Fiecare tip de laser are propriile sale avantaje și dezavantaje. Acestea se datorează diferitelor lungimi de undă, adâncimi de penetrare și tehnici de procedură. Nu există laser care să fie semnificativ superior altora.
O metodă complet diferită de peeling mediu este dermoabraziunea cu laser. Diferă prin faptul că, pe lângă fasciculele de fascicule laser, pielea primește multă energie suplimentară în timpul sesiunii, ceea ce contribuie la formarea de microexplozii, în urma cărora țesutul se evaporă datorită acțiunii laserului. În acest caz, resurfațarea cu laser este efectuată folosind CO2 și un laser cu erbiu.
- Adânc. Peelingul profund include întinerirea facială cu laser, realizată cu ajutorul unui dispozitiv numit Palomar, precum și întinerirea RF. Astfel de metode sunt considerate cele mai eficiente. Putem spune că acesta este un lift fără intervenție chirurgicală.
Dispozitivul Palomar promovează formarea unei grile laser foarte dense, trimițând fascicule de raze pe piele. Este format din mai multe duze, un element de răcire și un microprocesor de control.
În întinerirea RF, menționată mai sus, razele laser pătrund adânc în epidermă. În acest caz, straturile profunde sunt afectate de energia de radiofrecvență. Ca urmare, zonele cu probleme ale feței și corpului sunt încălzite într-o manieră țintită.
Atât întinerirea facială fracționată RF, cât și întinerirea cu laser folosind dispozitivul Palomar fac posibilă densitatea fasciculelor de colagen și formarea unui cadru de susținere pentru piele. În plus, în timpul procedurii, procesele de întinerire și regenerare sunt activate în acele zone asupra cărora maestrul acționează cu un laser.
Deoarece ambele proceduri sunt sigure și elimină riscul de rănire a pacientului, acestea pot fi efectuate și pentru pielea din jurul ochilor și nu doar pentru gât și brațe.
Sperăm că sunteți convinși că întinerirea facială este posibilă fără intervenții chirurgicale plastice. Peelingul profund cu laser netezește ridurile profunde, uniformizează tenul și face pielea să pară mai tânără.
Avantajul întineririi faciale fracționale RF și al întineririi cu laser folosind dispozitivul Palomar este că efectul procedurilor se îmbunătățește în decurs de șase luni de la finalizarea cursului.
Dacă peelingul profund cu laser se efectuează cu un laser CO2, atunci specialistul trebuie să fie înalt calificat, altfel puteți lăsa cicatrici adânci pe piele. La urma urmei, acest dispozitiv este folosit de chirurgii plasticieni ca bisturiu.
Acum despre calmarea durerii. Pentru expunerea superficială și mediană a pielii se utilizează anestezie locală. Pentru peelingul profund, va fi necesară anestezie generală.
De ce tip de peeling aveți nevoie depinde de complexitatea defectului cosmetic. Prin urmare, asigurați-vă că consultați un specialist.
Întinerirea cu laser: contraindicații și indicații
Dacă vă întrebați dacă întinerirea fracționată cu laser vă va ajuta, atunci citiți indicațiile pentru care această procedură este recomandată de specialiști pentru rezultate excelente:
Vergeturi, vene de păianjen și cicatrici;
Pori dilatati;
Acnee;
Pigmentare;
Piele flăcătoare, decolorată, lăsată;
Riduri, picioare de corbie în zona ochilor.
Dacă printre aceste puncte întâlniți ceva care este tipic pentru pielea dvs. , atunci asigurați-vă că urmați un curs de întinerire facială fracționată și veți uita de problemele voastre.
Contraindicatii
Înainte de a face o programare la clinică pentru o procedură de întinerire fracționată cu laser, trebuie să vă familiarizați cu contraindicațiile. Dacă ați citit recenzii negative pe Internet despre această metodă de întinerire, atunci nu ar trebui să vă supărați și să o abandonați complet. Cel mai probabil, autorii unor astfel de recenzii pur și simplu nu au ținut cont de prezența contraindicațiilor:
Procese inflamatorii în zona de tratament;
Infecții ale pielii;
Psoriazis;
Alergie;
Tumori maligne în zona de impact laser;
Epilepsie.
Există mult mai multe indicații decât contraindicații, așa că dacă nu aveți niciuna dintre cele de mai sus, atunci nu ar trebui să refuzați această procedură cu adevărat minunată.
Cum funcționează procedura de întinerire cu laser?
Procedura necesită un laser special care tratează eficient zonele cu probleme ale pielii pacientului. Poate fi folosit pe piele de orice stare și grosime.
Razele laser (fracții) contribuie la evaporarea unor zone mici de piele, ochii noștri nu le pot vedea. Țesuturile se încălzesc, provocând distrugerea vechiului colagen și elastină. De ceva timp nu veți vedea rezultatul, starea pielii nu se va schimba, deoarece pielea nu va fi deteriorată extern. Cu toate acestea, pielea începe să se refacă și se creează noi celule. Ca urmare, pielea este parțial reînnoită și starea ei se îmbunătățește.
Procedura de întinerire facială cu laser se realizează în mai multe etape:
În primul rând, maestrul pregătește pielea clientului pentru procedura următoare. Pentru a face acest lucru, zona de piele care va fi afectată este curățată și i se aplică o cremă specială, care ajută la reducerea durerii.
Specialistul examinează cu atenție pielea și introduce datele relevante în laserul fracționat.
Folosind un laser, zonele pielii dintr-un anumit sector sunt evaporate. Aceasta durează aproximativ o jumătate de oră.
Aceasta încheie procedura. Pielea este tratată cu un unguent special.
Nu vă așteptați să observați efectul imediat după ce părăsiți cabinetul specialistului în întinerire cu laser. La început, pielea se va înroși și poate exista o ușoară umflare. Nu vă alarmați, acest lucru este acceptabil. Pielea își va reveni complet în trei zile, iar efectul va fi vizibil după 10 zile.
Pentru a consolida rezultatele, ar trebui să urmați un curs de ședințe, mai ales dacă aveți probleme semnificative ale pielii. Întinerirea fracționată cu laser a feței și a pielii are o proprietate cumulativă.
Există posibile consecințe după procedură?
Efectele secundare după întinerirea pielii cu laser sunt posibile, dar observate destul de rar:
Apare mâncărime ușoară.
Formarea de pete roșii în zona de impact laser.
Activarea virusului herpes.
Încălcarea integrității pielii: peeling, arsuri minore, formare de crustă.
Merită să ne amintim că după întinerirea cu laser nu veți observa neapărat niciunul dintre simptomele enumerate. Dacă se întâmplă, vor trece în câteva zile. Pentru majoritatea pacienților, totul dispare fără consecințe. Depinde de sensibilitatea pielii și de structura acesteia.
Aproximativ 4% dintre pacienți experimentează consecințe negative, cum ar fi:
Pielea predispusă la seboree devine acoperită cu puncte albe (milia).
După procedură, rămân cicatrici sau cheloizi.
Hiperpigmentarea pielii.
Exacerbarea herpesului și activarea erupțiilor sale (în ciuda prevenției).
Întinerirea cu laser: recenzii ale pacienților
„Am avut o procedură de întinerire a pielii cu laser la 30 și 33 de ani. Vreau să spun că nu ar trebui să crezi reclame care exagerează efectul de mai multe ori. Desigur, există un rezultat, dar nu atât de impresionant pe cât se spune. Pielea mi-a devenit mai elastică, porii s-au micșorat, fața mea a căpătat un aspect mai proaspăt, plasa fină a fost îndepărtată, ridurile de pe frunte mi-au fost ușor netezite, pistruii care au apărut după vară s-au luminat și au devenit mai mici în diametru. Dacă știi care va fi efectul și nu speri la o transformare miraculoasă, vei fi mulțumit. A fost mai ales dureros în jurul gurii și urechilor mele, în ciuda ameliorării durerii. Neapărat trebuie să iei o vacanță de la serviciu, pentru că nu poți ieși afară decât după 5-6 zile. Rezultatul va fi mai bun dacă aveți sub 40 de ani, deoarece capacitatea pielii de a se regenera încă nu a slăbit. Și după 40, vor fi necesare mai multe ședințe. La un moment dat am făcut și peelinguri chimice, dar mi-am dat seama că este mai bine să mă supun o dată la întinerire cu laser. Este același lucru cu participarea la un curs întreg de peelinguri medii. Și costul va fi același. " „Vreau să împărtășesc experiența mea. Când am început să mă gândesc la întinerirea facială fracționată, am citit o mulțime de recenzii pe internet. Rezultatul depinde de cât de experimentat este specialistul care va efectua procedura, de ce fel de piele aveți și de ce echipament. Plănuiesc de multă vreme întinerirea fracționată, m-am consultat cu cosmetologul de mai multe ori, dar încă nu m-am putut hotărî, deoarece metoda este încă traumatizantă. Specialistul mi-a spus ca este mai bine sa fac procedura in ajunul weekendului, deoarece pielea se reface in 2-3 zile. Am amânat să merg la salon, dar tot vârsta mea, fața ovală neclară și ridurile nu mi-au dat odihnă. Am facut mezoterapie, dar ridurile inca revin, pielea devine mai aspra si plictisitoare. Și m-am hotărât! Vă voi spune puțin despre cum se desfășoară procedura. În primul rând, se aplică un unguent anestezic cu un anestezic. Asigurați-vă că vă informați cosmetologul dacă sunteți alergic la substanță. În acest caz, comandantul va folosi un alt instrument. Unguentul a făcut efect asupra mea în 20 de minute și a început întinerirea. A durat aproximativ 20 de minute pentru a trata fața și gâtul. Trebuie să spun că senzațiile sunt neplăcute, dar tolerabile. Există o senzație de furnicături. Este foarte important să folosiți un laser modern american sau italian deoarece este considerat sigur. A trecut o jumătate de oră și a devenit clar de ce se recomandă ca procedura să fie făcută înainte de weekend. Anestezia a început să dispară și pielea a devenit foarte roșie. Eram cu mașina, așa că am ajuns repede acasă, fără să mă arăt altora, și am aplicat imediat crema regenerantă. Răcește pielea și ameliorează inflamația. Cosmetologul m-a sfătuit să-l aplic pe piele des și să nu-mi aburi fața câteva zile. Roșeața mea a dispărut într-o zi. Pe acele zone ale pielii în care a fost aplicat laserul au apărut cruste subțiri. Acest lucru nu este înfricoșător, deoarece s-a format piele nouă, iar cea veche a dispărut. Trebuie doar să așteptați câteva zile și să aplicați crema de regenerare. În a patra zi puteți face o baie fierbinte. Dupa baie, aceste cruste au devenit moi, le-am indepartat, in timp ce masam pielea cu varful degetelor. Atunci este mai bine să aplicați o cremă hidratantă, apoi noua piele va străluci. După o săptămână, rezultatul a fost evident: păream cu cel puțin cinci ani mai tânără, petele de vârstă de pe frunte și obraji au dispărut, ovalul feței mi-a devenit mai tonifiat, iar picioarele ciobiei din jurul ochilor mi-au devenit mai mici. Ceea ce m-a încântat cel mai mult a fost ridurile abia vizibile de pe frunte, care înainte de procedură era adâncă și îmi strica starea de spirit. Cosmetologul meu a spus că rezultatul a fost excelent. Dacă repeți ședința după o lună și jumătate, efectul se poate consolida mai mult timp. Am decis deja că cu siguranță o voi repeta din nou. "
Cât de des ar trebui făcută întinerirea cu laser și alte întrebări ale pacientului?
Resurfacing facial cu laser, care a fost popular cu ceva timp în urmă, este treptat înlocuită de întinerirea facială fracționată (întinerire netedă).
Resurfacing cu laser, deși a dus la rezultate, a fost o procedură dureroasă, cu o perioadă de recuperare foarte lungă. În plus, cu un risc ridicat de complicații.
Treptat, aceste consecințe negative dispar datorită laserelor moderne care sunt echipate cu scanere pentru piele.
De câte proceduri sunt necesare pentru ca procedura de întinerire fracționată să dea un efect de durată?
Cosmetologii recomandă efectuarea a cel puțin cinci proceduri pentru a restabili pielea facială îmbătrânită. Pauza dintre sesiuni este de cinci zile. Dar contactând un dermatolog, îți poți crea propriul program de întinerire, care va ține cont de caracteristicile pielii tale.
Primul rezultat poate fi văzut la doar patru zile după procedura de întinerire cu laser: pielea va deveni mai tonifiată, culoarea și structura ei se vor îmbunătăți, iar ridurile superficiale vor fi netezite.
Dacă parcurgeți întregul curs al procedurilor, efectul va fi mai impresionant: ridurile și pliurile se vor netezi mai bine, vergeturile și cicatricile vor dispărea, porii se vor îngusta, pielea se va strânge, petele pigmentare vor deveni mult mai ușoare sau complet eliminate. .
De regulă, efectul întineririi faciale fracționate durează câțiva ani. Cel puțin, rezultatul este vizibil timp de un an. Și merită să ne amintim că, cu cât contactați mai devreme cosmetologii, cu atât procedura va fi mai eficientă.
La ce vârstă este legal să faci întinerire facială cu laser?
Întinerirea facială cu laser se poate face de la vârsta de 17 ani. La această vârstă, pot exista cicatrici de acnee care pot fi tratate cu această procedură. Și pentru femeile mature va ajuta la menținerea atractivității și tinereții.
Razele laser care afectează zonele cu probleme ale pielii stimulează celulele pielii să producă colagen. Acest lucru este util pentru toți cei peste 40 de ani.
În funcție de cât de complex este defectul și de cât de exact afectează laserul pielea, perioada de reabilitare poate varia - de la una până la două săptămâni.
Cât de repede te poți întoarce la muncă?
Este imposibil de spus cu siguranță. Acest lucru depinde de zona zonei tratate, de tipul de întinerire cu laser și de profesionalismul cosmetologului dumneavoastră. Unii merg la muncă în două zile, în timp ce alții doar după trei săptămâni. Există, de asemenea, cazuri când pacienții sunt pregătiți să lucreze chiar a doua zi.